Follower saye ! Anda bile lagi ??

A Short Visit


Masih tak terlambat lagi kan aku nak wish Selamat Hari Raya Eidul Adha pd semua .. Sorry . Ingat nak update entry sehari sebelum raya . Tp tak berkesempatan la plak. Asal online je mukebuku jugak jadi keutamaan . Peace ! eleeeyyy korang pon same kan ! hehehe :D Raya korban kali ni mcm biaselah , sambut raya kat KL je . Tak balik kampung pun .. So tak rase best sangat la . Tak macam korang ... Asal raye je mst semangat nak balik kampung kan .. waaa sedeyy plak .... Tibe2 mase pagi raya tuh abah plan nak pg Penang .. Ingat main2 je . Sebab Penang tu weh ... Bukannye Melaka .. Jauhhhh bley ... Sekali rupe2nye betol ... Kebetulan semua ade kat rumah ( Abglong , Aku , Adeq )

Malam tu ktorg sampai kat rumah makcik Ani (makcik yg jage aku tym kecik2 dolu) dlm pkl 9 lebey . Sampai2 sume dah penat , rase cam nak terus tdo je . Tapi mcm tak bape sopan la plak kan .. Lek luu .. Makcik Ani sediakan mkn mlm ( nasi tomato + daging kurma + ayam goreng ) .. Even tgh ngantok gilee tp bile makanan da depan mate sume mate segar bugar bley . haha :D . Kebetulan ktorg tak makan lagi so , ibarat pepatah melayu , ' bagai org yg ngantuk disorong bantal ' .. pas da kenyang - solat then tros zzzzzzz ..

On the next day , ktorg nak gerak balik KL da .. Pg tu pas breakfast , ajak bglong ngan adeq pg laut jap .. jalan kaki tak smpi 10min da smpi .. dulu mase kecik2 selalu round2 nek basikal ngan kwn2 kat tepi laut .. ohhhh rinduuu sgt2 saat itu ... ala emosi la plakk daaahh ... ok2 moh layan pics ..




Lepas da puas jalan2 cari pasal kat laut , balik umah then mandi + pack2 brg nak balik da .. Before balik KL singgah jap umah Maktok ( makcik yg jage adeq mase kecik2 ) .. cucu maktok sorg tu la kwn aku .. dulu aku penah buat entry psl die .. lame gile tak jumpe .. dah 2 org anak da .. aku ni bile entah nak rase sume tu .. lambat lagi gamaknye .. sbr ye tqa .. sabaarr sabarr ..


kat belakang tu rumah sy dolu2 ... waaa abah ... nak stay kat Penang balikkk :(


ni lah BFF saye mase kecik2 , Iylia Zahira :)



oh , yang sebelah aku tu adeq Iylia . die BFF adeq mase kecik .. times flies so fassttttt ... both da kawen ..


ni lah Maktok ... yg jage adeq mase kecik2 dulu .. tapi cube tgk skang sape yg kecik ? haha :D


ni plak Makcik Ani , makcik yg jage aku kecik2 dolu ..

Okay tamat dah cerite di Penang ... had such a good moment :):) I'm gonna miss them .


-xoxo-


2 comments:

Anonymous said...

awk joges la....!!!shuke2...hwahwa

Tqa Zack said...

ape joges2 ?? pelat ke ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...