Follower saye ! Anda bile lagi ??

Apok @ Klinik


Assalamualaikum =)

Haritu Apok tak sehat .. badan kurus jek .. Makan pon tade selere .. alololo kan bgus aku yg mcm Apok .. So aritu aku ngan Mama pon bwklah si Apok ni pg klinik kat Melawati .. Selalu kalau bwk die mst otw tu bising la mengiau2 mcm si Atam gak tp kali ni kureng cket .. Cam pasrah jek ..
kakak yg prihatin kat adek-kaki-empatnye ..

Masuk je klinik tu tros register name Apok & xlame pastu doc pon panggil Apok masuk .. Apok ni jakun cket .. da bape kali dah bwk gi klinik pon still jakun . Adoiyai pon !
Apokkkk kuar lerrr ... isk !
Pastu dah kuar pandang sane sini .. jakun punye pasal .. hehehe .. sian Apok ...
Doktor cek2 rupenye Apok ade sakit kulit .. Oh before tuh Apok kene timbang berat dulu .. Berat Apok 4.9kg je ... Atam plak fuh semangat 7kg ! nak angkat pon da xlarat wooo :P

Apok dah pon amik medicated bath and die pon nmpknye dah ok dah skang ..

APOK !! GET WELL SOON !!

meh layan video Apok yg syiokk feeling abes bile mama bersihkan telinge die ..

video

Siapakah gerangan follower ke-100 ?


Assalamualaikum =)

Hye hye hye .. Sori lame tak update . Anyway , nk ckp tahniah kat follower yg ke-seratus nih .. Dan juge time kaseh daun keladi sebab sudi jenguk belog kite yg biase2 je ni ... Aiceh :P
Ohye , ni follower yg bertuah tu .. Nama die Nur Hafiza Amil .. Kalo korg free nnt rerajinkanlah jenjalan kat belog die eh .. SEMUA TENTANG HATI


[Tips] Putus Cinta ?? Apa Nak Buat ???

Assalamualaikum =)

Aduh sakitnye hati bile cinte terputus kat tgh jln kan ? Tambah2 plak bile 'si dia' tu mintak putus tym nk dkt2 ngan korang nye anniversary ke , birthday ke .. Bile bende ni terjadi kat korang , 1st thing yg korg akan ckp mst cm 'KENAPA AKU ?' or nk gedik lebey cket 'WHY ME ??' .. Btol x ? Pastu rase tros xde mood nk mkn la .. Mati selere tros org kate .. Pastu mcm rase nk je bercuti kat luar negara wpun duit tak ckup , nk pg jauh2 nk tenangkn fikiran la kengkononnye .. Actually , putus cinta ni satu prkara yg begitu sinonim ngan kehidupan manusia .. "Kite hanya merancang , Tuhan yg menentukan" .. Yang xbape nk biasenye apabila kite terpaksa face it dlm keadaan yg xdisangka-sangka . Takde angin takde ribut apetah lg petir tetibe je 'si dia' mintak putus .. So , dr korang mengeluh , lebih baik cari cara nk atasi kepahitan agar kepedihan hati anda cepat hilang . Cewwwahh~

LEGAKAN HATI ANDA

Especially utk gadis , bile korg putus cinte masuk ke bilik & menagislah sepuas ati korg . Ingat , semua memori indah bersamenye akn hilang bile korg menangis . Jika korg yg agak sentimental m bley gak dgr lagu2 yg sentimental supaya air mate tu lebih deras mengalir (bg mereka2 yg susah nk mngeluarkn air mata . Care cmni akn buat korg rase lebey lega .
Utk para lelaki yg putus cinta plak , pukul la ape saje yg korg mahu ttp jangan plak pukul org . Tak psl2 jd kes polis plak kang . Dahlah ngah frust , sabo jela .

INGAT PERBUATAN NEGATIFNYA

Korg amik pensel ngan kertas , pastu list down perkara negatif psl pasangan korg tuh . Tulis gak segala peristiwa yg sukar korg maafkan . Lepas dah setel tulis sume tuh , bace dan korg akn sedar betapa beruntungnye korg putus cinta ngan 'si dia' krn diorg tu bukannye lelaki/gadis yg terbaek buat korg .

BYE ... BYE ... BYE ...

Buang semua barang yg ade kaitan dengan kisah korg berdua , drpd gambar korg berdua tym sweet2 dolu smpilah ke brg2 pemberiannye . Xkesahlah ape bende sekalipon . Ths one sgtlah penting agar ingtn korg padanye akn berkurangan .. Jika tak , korg akan sntiasa dihantui bayangannye bile tgk brg2 pemberiannye tu .

LEPAKing DENGAN TEMAN

Elakkan ddk bersendirian , nk2 tym weekend krn pasti akn menyeksa korg . Almaklumlah , tym tgh hot bercinte dolu2 , pantang btol bile weekend jek lesap tah kemane . hehe . So , bile dah putus cinte ni , korg isi lah mase weekend korg tu ngan lepaking with BFF ke .. best jugak kan ?

CARI PENGGANTI

Satu2nye care yg berkesan utk melupekan seseorg adlh dgn mencari pengganti . Ingt ! Dunia ni luas . Kumbang bukan seekor , bunga bukannye sekuntum . Yg perlu korg lakukan , bukalah hati utk terima org lain yg mungkin jauh lebey baik drpd kekasih korg yg dulu ? who konows kan ?

I WILL SURVIVE

Korg kene jd insan tabah ! Baek lelaki mahupun perempuan . Tabah bermakna korg kuat ! Klu nk jd tabah senang je , dgr lagu 'I Will Survive' byk kali . Lagu tu for sure akn menguatkan balik semangat korg ! Believe in yourself !

' I will survive ..
As long as I know how to love I know I'll be alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
I will survive ... '

nota pendek : Papepon yg terjadi , ingt kehidupan perlu diteruskan . Berpisah bukan beerti hidup korg dah berakhir ... mungkin ini adlh slh satu langkah utk korg buka lembaran baru dlm hidup korg ... Peace !!
Salam , x.o.x.o


[Resipi] Megi Goreng Mamak


Assalamualaikum :)
Hai korang sume ! Sape suke mkn megi goreng sile angkat tgn mcm saye (ala2 Usop Wilcha) .. hehe :D . Ckp psl megi goreng nih , selalunye yg sedap for sure megi goreng mamak kn ? Dan ofkoslah mamak lah yg msk kn ? Cube korg try rase megi goreng mamak yg dimsk oleh org melayu kite , konpim LAEN ! hehehe haaa apekah rasienye ?? *pk positif*

Ok so arini aku nk share ngan korg resipi Megi Goreng Mamak . Senang jek ! Better msk sndri dr gi beli kat mapley . Rasenye pon nk dkt2 same . Dpt save bajet . hehe :D

Bahan-bahannye ( stok sorg makan ) :-
2 ulas bwg putih ( dititik hancur )
1 biji bwg merah ( dititik hancur )
1 sudu besar cili boh
1 biji telur
1/2 biji tomato ( potong ikut suka )
1/2 biji tauhu goreng dihiris nipis
Sayur kobis ( kalau mkn sayur la)
Kicap sikit
Gula & Garam (Secukup rase)
yg paling penting sekali opkos la 1 bgks megi kari & 1/2 je perencah megi kari .

Cara-caranye :-
1. Rebus megi dulu & bile dah kembang , toskan airnye - letak kat tepi sat .
2. Tumiskan bwg putih & merah sekali ngan cili boh .
3. Bila bau dah naik , masukkan tomato & tauhu goreng & juge kobis (klu ade) .
4. Bila da kering , masukkan telur kemudian hancur2kan . Agak2 telur tu dah hancur , masukkan perencah kari dan ratekan sehingga sebati .
5. Bile semua dah sebati bersama , masukkan megi yg telah direbus td kemudian letak sedikit kicap , gula dan garam secukup rase ye .
6. Gaul rata dan SIAP !

SELAMAT MENCUBE !! x.o.x.o



Atam Yang Super Gediks


Assalamualaikum :)

Harini aku nk share ngan korang video2 Atam yg sempat aku record . Ohmy die mmg terrrrsgtlah gediks . Nak2 pas gi 'kasi' kan die tu yg bertambah2 gedik agy tuh . Kekdg eiiii cm nk cubit2 jek die .. heheh :D

video
- tym nih aku test die sebut "NGAH" . heheh :D -

video
-ni plak tym die ngah gedik2 ngan mama kat luar umh -

p/s : video tak berape nk de kualiti sgtlah . beselah pki hp murahan jek . sobsob :(

x.o.x.o

Chiang Mai : Day 3 and Last Day


Hai sume ! Entri kali ni nk smbung blik cerite kat Chiang Mai . Alaahaii bile la nk abes cite kat sane ni kan . Dun wory . Ni entri yg last psl trip aku ke Chiang Mai . Konpim rmi yg da boring jenguk belog aku sbb tak setel2 lg ghupenye cite sal trip ke Chiang Mai ni . Huhu :p
Ok , hari ketiga kat Chiang Mai actually kitorg xpg mane sgt pun . Pg 2 tempat jek ; 1st Orchard Farm and 2nd Maesa Elephant Camp . Yang Orchard Farm tu mcm kite pg Taman bunge . So , bese2 jela . Tp , yg bestnye , mase kitorg pg Elephant Camp tuh . Cam org jakun xpenah jmp gajah pon ade . hahaha :D
ni kat Orchard Farm . fokus gambo Orchard tu yek :P

Maesa Elephant Camp

Sesampai jek kat Maesa Elephant Camp ni kitorg dibawe tros ke nursery die . Kat nursery tu dptlah tgk baby gajah . Aloooo sooo cute ... kecik jek . Ade sekor tuh gajah peringkat 'kanak-kanak' . Umur gajah tu dlm lingkungan 3-4 thn .. Nnt kite tgk gambo die eh . Otw nk ke nursery tuh , kitorg lalu la kat classroom diorg ... wah ! gajah pon ade kelas .. fewwwit . Kat kelas ni diorg diajar melukis .. Korg nk tawu x cmne gajah2 ni dpt bezakan kale2 yg ade ? Mcm kale kuning , hijau , biru , merah .. Haaaa sape dpt teka dgn btol dpt jumpe gajah ... yehooo !!
kt tepi classroom ade bende alah ni "elephant dung" a.k.a taik gajah . hehe :D

Elephant Dung ni actually xberbau lgsung pon . Nak tawu sebab pe ??? sbb gajah kan haiwan herbivor .. Bende alah ni siap dikitar-semula jd bingkai gambo lg tao ... Pelik tp benar . hehe :D . Tak jauh dr classroom da bley nmpk da nursery yg dituju ..
yg kt ats nilah baby gajah ...
ni plak gajah 'kanak-kanak' .. hehe :D

Kebetulan dkt2 area nursery tu ade sekor gajah ni yg digunekn utk org ramai amik2 gambo . Tuan gajah tu suhlah gajah tu wat aksi baring la pe la .. gajah tu pon ikut jek . comellll sgt !!
ni mase nk bg tips kat die . letk kat hujung belalai die then die akn pass kat tuan die .

Pas dah puas men2 ngan anak gajah , bg mkn pisang bagai , mohler kite skodeng gajah2 tu mandi . Ops kalau korg nk tawu , gajah2 ni kene mandi dulu before buat show . Barulah nmpk berseri2 .. hehe :D
sile lihat ape yg mereka dok kumpulkan tuh ???

Pas dah puas berendam , gajah2 ni kene get ready tok buat show plak . Lame jgk nk kene tunggu smpi diorg btol2 ready .

mcm ni lah carenye nk bg nmpk seiring & sejalan =)

ANTARA AKSI-AKSI GAJAH YANG LAIN :-

Dan yg paling best sekali atau boleh dikatekan perkara yg wajib korg cube bile dtg sini adalah : Elephant Ride . Its A Must tao !! Rugi kalau xcube ..

Utk ari yg ter-last skali , mmg xde aktiviti ape pun sbb kitorgnye flight balik ke KL dlm pkl 9 lebey so pkl 7 cmtu dah kene check out dah . Sooo sad . Rase cm smlm bru smpi kot .
isi perot sebyk yg boleh
With Nee . kecik jek orgnye ..
cantek kan airport Chiang Mai . siap ade payung gantung2 . itulah trademarknye .

OKLAH ! ITULAH SAJE CERITENYE . DIHARAP SUME TERHIBUR LA YEE !!

-Salam , x.o.x.o-



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...