Follower saye ! Anda bile lagi ??

Bertudung Pon Boleh Bergaya Oke !

Nowadays kite dpt lihat ramai dah teenagers kat luar sane yg pakai tudung dgn mcm2 gaya . If dulu popular dgn gaye ala2 tudung ct gitu , skang ni nmpknye mereka cenderung dgn gaya ala2 arab yg mane kite sedia maklum org arab kalau tang lilit2 shawl ni diorg mmg expert la . Lilit sane lilit sini .. setel ! Jgn smpi terbelit dah la kan .. Sometimes nmpk cm serabut pn ade tgk care diorg gayekan shawl diorg tu tp bile tgk kali kedua then tgk lagik dan lagik ohman style kot ... :)

Okay , disebabkan aku tade keje , mmg aku dok search je video2 kat youtube camne care nak mengstylekan shawl kite .. Kat bwh ni ade byk video , various style .. Jom kite lihat & sambil2 tu try cube sekali .Chaiyok!

(1)

(2)

(3)

(4)

1st vid smpi the 3rd one tu cm boleh gak la nak ikut tp yg the last one tu omaigod terbelit2 da shawl aku . Smpi aku sndri pon dah tak sure da yg mane satu left side , yg mane satu right side . Smpi cmtuh sekali . Hahah . Korang try la buat . If jadik , PM aku . ceit2 . Nanti bley la aku suruh korg je ajar aku k ! Selamat Mencuba :):)

10 comments:

The Chumil Store said...
This comment has been removed by the author.
CikTomyam said...

ye..memang leh bergaya.. asalkan xberlebih-lebihan dan menutup aurat =)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera pun ade buat tuto!! =)

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/02/tutorial-hijab-ala-hana-tajima-versi.html

arep_lockermonth said...

bertudung lagi chantek ma kalau bergaya! betul x?? btw..salam kenal!


arepnakbebel: AF9 KAMI TAKLUKI!
arepnakbebel: BLOGGER BODOH SOMBONG* JANGAN BERLAGAK DIVA OK!
arepnakbebel: LIYANA JASMAY ( covergirl cosmopolitan EDISI MAC )

ymn said...

apa yg penting kewajipan bertudung ;)

Tqa Zack said...

cik tomyam : yee betol tuh ! agreed !
maera : okeh2 . t sy jenguk belog awk k !
arep : btol2 . salam kenal jugak !
ymn : yerrrr :)

Fatin said...

likeeeee <3 :)

Fatihah Munini فتيحة said...

betul . selalu kan bergaya . macam bila nak kuar,tang pkai tudung tu mmg sejam . haha

Tqa Zack said...

fatin : hee tengs !! fatin de try tak ? akk ngah cube2 gak ni .. hehe :D

net : TAWU TAKPE WEH !!! tu blom cmpo nak pk pki baju ape , beg ape lagi ..

fantasimerahjambu said...

suke2 walaupon x gheti n x rase nak pakai.
comel je tgok org pakai.
but yg ke 4, maybe ley bukak kilang pin. Banyak nauu pinnye.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...