Follower saye ! Anda bile lagi ??

al-kisah peminta sedekah

apa yang anda akan buat sekiranya ade pakcik/makcik yang kurang upaya ( buta dan sebagainya ) dtg kepada anda dan meminta sedekah ???? Ada pula ada diantara mereka yang bukan sekadar meninta sedekah malahan menjual sesuatu spt tisu utk mendapatkan wang sesen dr anda ?? Adakah anda berpuas ati dengan berkate , " takpe pakcik , terima kasih " ataupun " takpe takpe , tak minat " ???? ..
DIMANAKAH LETAKNYA KEPERIMANUSIAAN ANDA ??
Even sekali pun anda tak berminat nak membeli tisu yang dijual pakcik/makcik tersebut , tapi tak boleh ke kalau anda sedekahkan duit at least sepuluh sen kepada mereka ?? Luak sangat ke duit anda yang sepuluh sen tu berbanding sepuluh ringgit utk beli cd pirate yang dijual oleh cina mostly di kedai2 makan tuh hah ?

tidak terpikirkah anda kalau2 pakcik/makcik tu tak makan seharian ke ape , tido plak kat mane ..

" RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL !! "

7 comments:

GRuNGe said...

Erk, tak tahu nak komen apa pasal entry. Cuma nak ucapkan salam singgah lalu lalang. Dah lama tak tinggalkan komen dekat sini.

Herpes Zoster said...

sokong!

ainkhurun... said...

btol2!! satu kter bagi,,lg puluh2 dpt pahala dr allah!! tp ak paling bengang klu muke,bdan sehat walafiat,, tp hr2 lalu..mntk sengget2! mntk sengget! mmg ak bg ikot mud arr...hehehehe..jhat kan aku!!

Tqa Zack said...

Grunge : salam dijawab . heheh . thanks kerane lalu lalang kat blog yang tah pape ni yee . terharu

Tqa Zack said...

Yus : betul kan aku ckp . tawu dah . hee

Tqa Zack said...

ain : skang ni mmg byk sindiket penipuan . aku pon bg ikut mood jugak . kalau org yang same dtg umh aku setiap bulan mmg sah sah lah die tu ade org anta .

ecah said...

aku tlong org yg tua je...klo muda aku pk jg..tkot sindiket..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...