Follower saye ! Anda bile lagi ??

4 Tips Dlm Berpasangan

Assalamualaikum & Selamat pagi Malaysia !!

Entri kali ini , aku just nak share ngan korang 4 tips dlm berpasangan . Semua tips ni actually yg common2 je . Jika kite semua berpegang dgn 4 tips ni , insyaALLAH perhubungan kite akan kekal berpanjangan . Ameen Ya Allah :)

1) Saling mempercayai

Kepercayaan adalah segala-galanya dalam perhubungan . Kite kenelah mempercayai kekasih kite dari setiap aspek . Baek dr segi fizikal mahupun mental . Contohnye sng je . Dari segi percakapan , pemikiran xpun perbuatan yang dilakukan oleh kekasih kite tu .

2) Bertolak ansur

Setiap lautan , akan ada pasang surut airnya kan . Begitu jugak dalam berpasangan . Tak dinamakan berpasanganlah sekiranya takde sedikit pun berlaku salah faham atau pertelingkahan . Nk sweet sweet je .. Sweet sour la baru best ! Sape sokong angkat tgn ?!

Dlm tips yg no 2 ni , kite kenelah blaja bertolak ansur & turunkan sikit ego kite tu . Jgn nak totally harap dia je yg kene bertolak ansur bagai , tapi cube sesekali biar kite plak yang start dulu . No harm pon kan ?? :)

3) Saling memahami

Fahami diri kekasih kite . Cth la tetibe kite nak ajak die date xkesahlah pg makan ke , karok ke , xpun tgk wayang ke then die jawab "TAKNAK" , or "TAKBLEY" , biarkan je die .

Maksud BIARKAN tu mcm jgnla nk pakse2 xpun merungut ke "asal lak takbley , eleh nk kuar ngan pompuan len lah tuh . grrr " Cube kite try fhm nape die jwb cmtu . Maybe die bz or takpun die tgh de prob ke en .

4) Sentiasa mendoakan pasangan

Doa adalah senjata mujarab utk kekalkan hubungan cinta . Kite ni kenelah sentiasa mendoakan yang baik-baik utk pasangan kite dan doakan jgk supaya relationship kite kekal selamanya . kalau ade rezeki , panjang jodoh insyaALLAH ke jinjang pelamin la korang .. :)

Bile kdg2 kite ade probs dgn die , doa jugak merupakan 1 alternatif terbaik yg dpt hilangkan stress woo . Ia terbukti melalui kajian . Hehe . Try la .


Ini baru 4 je yg aku dpt list kan tok korang . Banyaaak lagi tips die sbenanye . Try to figure it out more okay peeps !! ala google je pon bley .. Peace !

3 comments:

iniialahaku said...

jgn menganggap dia adlh milik kita sepenuhnya,selamanya, or watevala....

the garang said...

jiwang layannnn

Tqa Zack said...

iniialahaku : die mmg bukan milik kite , die milik ALLAH ..

Amal : eleyyy ko pon de gak jiwang2 ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...