Follower saye ! Anda bile lagi ??

Perempuanku

Memandangkan skang dah final sem , so inilah mase2 terakhir aku nak bergurau senda ngan member2 close aku . 8 Girls di bwh ni merupakan member2 close aku since dr Sem 1 - Sem 6 .. Berpaksikan chemistry yang telah terjalin dr awal sem inilah yang membuatkan kitorang takde hal nak together gether . hehe :)


Girl 1 : Farah Sulastry bte Suhaimi

- Dikenali sbg PA @ FA @ FARAH dikalangan member2 . Die ni aktif dlm sports especially netball . Terror gilee wehh !! *adore adore* .
- Hurm , die seorang yang easy-going , dan sungguh simple ketika ke kelas ( even kekdg die penah la jugak pki lens ) .
- Die ni friendly , sebab tu aa die ramai kawan . Salah sorg kwn die tu ofkos aah AKU kan . * ceit terpromote lak * .
- HAA ! Pa ni kekdg garang jgk youuu . aww , takut I . naknak kalau tym2 nak buat esemen @ presentation sesame .

[ p/s : Pa , ko ingt tak mse cuti sem kite duorang sibuk je nak cr keje?
Petrosains jugak pilihan di hati . Tapi sayang , due2 tak layak utk pg interview . kesiannn kan . So , nnt lepas ni , rajin2lah contact aku . Even aku tawu ko da de IM kann. Jgn risau , aku BUKAN LESBO okay!
]

Girl 2 : Siti Fatihah bt Mohd Azmi

- Name glemer dikalangan member2 FETTY lah.Die ni mek kelate yang bijak bergaya;bak kate org "persis model" laa . hihi . * weh wajib banje nandos nih , penat aku puji * . Oopss,nmpk sgt tak ikhlas . Gurauuu taw .
- She’s a good listener . Rase free je nak bercerite ngan die kalau ade masalah rumahtangge ke ape . bestbesttt !!

[ p/s : Ft , ko ingt tak mase dulu aku selalu lepak kat umh sewa korang , ade satu tym ni , ko cm touching ngan Ad , eh bukan Ad , mama Ad . Ingt tak ? If tak silap aku , mase tu ko baru je lepas ckp on the phone ngan ayah Ad kot . Then tetibe ko dtg kat aku and nanges kat riba aku ? Aku rindu saat ituu !! Siyes wehh . Sebab , aku hny ade kenangan dengan member cmtu tym sekolah men je . Bile masuk kolej , ko lah org 1st yang buat mcm tu balik ngan aku . Sayangg ko ft !! muahxmuahx ]

Girl 3 : Nur Syeha bt Zakaria

- Member2 panggil SEHH , ala yang mcm tagline Lufya AF6 rambut ala2 afro bajet hot tuu … “ Gerek sehhh “ . hihii :P
- Suke gile posing . Tak kire dimana jue die berada . Mmg ley apply part tym job modelling la weh .
- Peramah . Tak rase teragak2 kalau nk bwk die balik rumah . Die pandai bwk diri / jaga diri / berdiri di kaki sendiri , so no wonder la mama pon tak rase kaku ngan die . Ade je bahan nak bercerite/gossipp.. *oppsss !!*

[ p/s : Sehh , sorry taw dulu penah buat ko rase cm susah hati / tak senang duduk je bile aku msg ko berkali2 mintak ko balik vista cepat . ( Ala tym aku berputus kasih tuu la ) . Tym tu aku mmg da tak sbr nak story ngan ko . Even before tu , fetty , Kak Ya & Kak Wa jadi saksi aku menangis bagai nak rak ! Then bile ko smpi je vista , ko terus cr aku . Terngiang2 lagi ayat ko , " Ya Allah kaa , nape ni ? Napelah ko seksa diri ko smpi teruk macam ni kaa ? " Ingt tak ?? Sembab gilee kan mate aku . Haha . Tuuu arr , aku ni yang bodoh pg pcaye si *** tu watpe . Konon romantic aaa . Poodah . Useless maaan useless !! ]

Girl 4 : Hazirah bt Mustafar

- IERA ni sungguh sopan santun / lemah lembut / lemah gemalai orgnye . hahah . Lelebey lak aku . Atau dengan erti kate lain , nmpk cm AYUUU gitu .
- Die ni simple and sungguh tenang . 'Tenang' tu dlm bahasa yang agak melayu la . Dengan maksud lain , die ni 'Cool' & 'Rileks' jee : ) .
Even die ade problem besar sekali pon , die pandai sembunyikan prob die tu disebalik senyuman manis die . * aww , bley thn gak aku puji ni kan , ape lagi ira , aku nk sandal crocs kale light cream satu ! *

Girl 5 : Nur Fadillah bt Halim

- Housemate panggil FADLA , aku pon nak gak ikutikut panggil die FADLA even aku bukan hsemate die . Member2 mcm biase la , panggil FAD sudeyy . Normal lah kan , selagi name tu bley dipendekkan , betul2 pendek diorg buat . Nasib baik takde yang panggil LAH je . If ade , mmg aku la org 1st yang akn bantai gelak kat ko fad . Tapi femes gak name LAH tu , ade iras2 mcm name LAH V.E doww :P
- Die ni cute & kekadang suke buat aksi bajet cute.Bajet baby lah fad? ahaha . Orgnye putih melepak lepak gebu dan semuaaa yang ade ciri2 putih tuu cmpk je kat die .. hee :)

[ p/s : Fad , ko ingt tak aku pernah mengutarakan pendapat agar kite exchange kulit ?? haha . Mmg aku ni tak reti nak bersyukur en ?
hisyy , my badd . So fad , nnt bile kenduri kawen ko ngan Syarim jgn lupe ajak aku taw . Aku teringin sgt nk jadi pengapit ko . hehee :P
]

Girl 6 : Aisyah Nurfariha bt Ab Majid

- Hye ECAH !! Ohh mann , terasa biadap plak bile panggil ko mcm tu . Act Ecah ni sebaye ngan abg aku ! hehe . Sorryy cah , ni FAKTA taw , bukan AKTA . Nak tawu umur Ecah berape ? Jap jap , meh aku bg teka teki ; Sape dpt teka dgn betul ganjaran die dpt pg jalan2 naik kereta Viva baru Ecah : Mase tym ecah amik SPM , aku baru je Form 2 . Haa ape lagi cepat la kire pakai semua jari kaki dan tangan .
- Die ni mmg layak digelar as ‘KAKAK’ sebab die tak pernah nak berkire ngan adik2 bawah die cthnye AKU . Die ni seorg KAKAK yang sporting , best , brutal , taiko dan yang sewaktu dgnnye . Yang paling aku suke , ecah ni senang nak berkompromi ngan die dlm semua benda . Spt yang tlah aku bgtawu , DIE TAK PERNAH NAK BERKIRE .

[ p/s : Ecahhhh bile nak kawen Cah ? Umur mcm ko skang ni kan kalau la da kawen da bley dpt 3-4 org anak dah taw .. hihiiii . Aku tak sbr nak jadi Aunty Tqa niiii . Eww gedsss doww]

Kepada 2 other girls yang aku belum sebut , memandangkan korang satu bilik ngan aku , dimane setiap hari , jam , waktu , saat dan ketika aku terpaksa ngadap muke korang smpi aku da naik muak , entry psl korang aku saje letak yang last2 , konon SURPRISEEE !! padahal tak pun :P

Girl 7 : Amiza Hazirah bt Zulkefley

- Si Syai Tahfiz pandai2 panggil die MIRA , member2 panggil MIZA, and last but not least AZIRA by A’ap . Die ni kuat tido & senang tido . Baru je baring2 kat katil , tuptup da tido . haihss .
- Ade satu ketika tu , die ckp die da gumuk , so die pon on diet la .. Kesian aku tgk , sanggup taknak mkn ayam tuu sebab takut gumuk . To whom yang ade pil diet lelebih kat umh tu bley la sedekah2kan kat die yee .
- Die ni kan , yang aku noticed la , bile tym die touching , die mst protes melalui perbuatan . betol kan Azira ? hee :P
- Seorang yang tak penah lokek dgn choc2 Hersheys yang dibawa balik dr Labuan. Oh ye , bukan setakat Hersheys je taw , Cadburry pon same .
- Ade tagline yang dicipta sendiri antaranye : SUDAHLAH !! & DIAMLAH !! .*Kpd knk2 yang still under-age , jgn berkate begini ye dgn org yang lebih tue dr anda .*

Girl 8 : Noor Atilia bt Abd Hadi

- Si Syai lagi sekali sesuke hati je panggi die LIA . Member2 lain panggil ATI sudeyyy .
- Super duper triple addicted ngan jejaka idamannya yang bernama 'Syasya' ; bukan Shasha Saidin tu taw . Entah ape yang ade pada si Syasya tu pon aku taktawu . Tapi yang aku tawu , si Syasya tu da ade Ida . hihii :P . Ati , sabar ok ? Kuatkan semangat ko utk menghadapi kenyataan ni . " Kenyataan mmg pahit utk ditelan wehh "
- 1 more thing , aku jeles tgk gigi die . Mak aihhh putih bersinar2 beb ! Ala , lebey kurang mcm gigi budak dlm iklan Kodomo Lion tuu ..
- Die ade 1 tagline , tapi tak bley sebut aa kat sini . Sgt melampau tagline nye tuh . Kot2 nnt menyentuh sensitivi masyarakat lak kan .

So , to all my PEREMPUANS , jangan lupekan aku yee bile da abis belajar nnt . Rajin2lah contact aku bile free taw . Takyah tunggu tym FREE SMS je atau FREE 3G baru nk keep in touch ngan aku . Spend arr sikit kredit korang tu tok aku yang lonely nih . Tawulah korang sume da de boypren . Isk isk :P

OKAYLAH , BYE .. SALAMMMM

12 comments:

atilia cool said...

x sangke nm ida tue ade, haisshhh..
bengang bengang

amiza lagi cool dr atilia said...

thanks atiqah adik kak bee yang aku menyampah nak tgk,humph. tp aku bengang pasal ko mentioned aku kuat tidur aaaaa. rase mcm nak touching plak. tp tgk ah dulu, kang sapa lak nak jadi pengarah program 4 dan 5th kannn. insyAllah we ll keep in touch selagi mana yg termampu. semoga sukses wherever you may go selepas ni. XOXO ewwwwwwwwwww :P

Anonymous said...

ka,ko wat aku nanges a...
touching gle..:-(
dahla ngah rindu kt add
skrg..sob..sob..
aku pon rindu saat2 tu..
tp ko yg xdtg vista da skrg..
1bnda yg aku nk ko thu,ko still
kwn baek aku..bkn pa jew..
aku lg rindu kte sem 2 dlu..
tdo sesame,mkn sesame..herm..
aku mintk maap if de wat ko trase
slame kte kwn nh..
aku syg ko sgt2!!

ecah lg cool dr atie n miza... said...

hahaha...thanks tqa...wlupun kite x rpt dr sem 1 pun..tp ko still aggap aku kwn ko...sape dpt teka umur aku 2 mmg aku bw jln2 ngn VIVA 2...okeh tqa...aku ni bkn jnis lupe kwn...lg2 ko...selalu wat aku hepi...nnt aku msti rindu ko tym praktikal huhuhu...

Anonymous said...

lebeyyyy tik!!!..hehe
thanx,ak sOnOk dpt kenal ngan kO..
even kte x slalu sme,tp ak slalu amik tau cter pasal kO..
sedey dOl,da akhir2 sem ni makin byk lak kenangan mns..huuu
lagi2 time amik pic.kte kwn2..
gler r!!,:)
tik..
i miz u,hahaha
lps ni ap2 rOger ek,,
daaaaa..

Tqa Zack said...
This comment has been removed by the author.
Tqa Zack said...
This comment has been removed by the author.
Tqa Zack said...

ATILIA , kan aku dah ckp ,
ko kene belajar terime kenyataan
hihiii
jgn touching2 lak ngan aku pas ni
:P

Tqa Zack said...

AZIRA , tak sangke u pon menyampah tgk i eh ? sedeyy aaa cmnih
ala , yang pasal kuat tdo tu normal lah wehh .. ATI pon kuat tido kann .. FAIR lah .
eh , tak sangke u guys lantik i jadi pengarah program . oh mannn , I'm honoured :)

Tqa Zack said...

FETTY , jgn aa nanges nanges . aku kat hostel ni , ko lak kat vista . hee :)
ohhh ha'ah2 , gilee ahh rindu tym tu
aku setiap mlm gi bilik ko tido same ngan ko .. then tapau lauk ikan keli kat sara pastu mkn kat bilik ko gak en . RINDUUUU !!!

Tqa Zack said...

KAK ECAH, aku selalu buat ko hepi ke cah ? bukan aku selalu bahan ko ke ? hahah . ko mmg best ahh cah ! sporting , cool semuaaaa ah . mmuahxx
:)

Tqa Zack said...

IRA, tak sgke ko pon ade amik port cite psl aku en enn . hee perasan . aku rindu nk dgr ko ckp CUPPP!! *wink*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...